VIGAS - Cazane ecologice cu gazeificare
Cestn uznanie Racioenergia 2010

Electronica de extensie a cazanului pentru comanda încălzirii centrale și a apei calde menajere (EXPANDER)

Reglajul electronic poate fi amenajat pentru o taxă suplimentară cu accesorii pentru comanda
automată a altor circuite de încălzire centrală (așa-numit EXPANDER). După conectarea expanderului este posibilă setarea temperaturii dorite pe fiecare circuit, și în funcție de aceasta controlul pompelor, a vanelor de amestec prin intermediul servomotorului sau controlul unei valve cu 2 căi. Circuitele individuale sunt marcate astfel: UK1, UK2, TUV, BAZEN, Externý kotol (Cazan extern) etc. La schemele racordurilor hidraulice care sunt publicate pe pagina de internet www.vimar.sk sau care vor fi furnizate de către producător, sunt atașate schemele racordului electric al expanderului. În general, schemele racordurilor electrice se pot împărți în funcție de numărul expanderelor utilizate în scheme cu un expander sau scheme cu 2 expandere.

Expander

Expander

Cutie cu un expander

Cutie cu un expander

Cutie cu doi expanderi

Cutie cu doi expanderi

Montarea expanderului

Montăm cutia expanderului pe perete, aproape de cazanul de comandă VIGAS, în așa fel
încât să fie suficient spațiu de acces și nimic să nu obstrucționeze aducerea altor conductori și termometre în acesta. În aproprierea cutiei trebuie să fie o priză de 230 V. O componentă a cutiei o constituie un cablu de alimentare terminat cu ștecher. Conform schemei electrice atașate se conectează toate elementele comandate (pompă, servomotor, electrovalvă) și termometrele.

 

Dop

Dop

Cerințe tehnice

Pompe 1 x 230 V/50 Hz cu max. 220 W (1A siguranță)

Servomotor 1 x 230 V/50 Hz timp de deschidere 100-160 s

Electrovalva TUV (apă caldă) 1 x 230 V/50 Hz deschisă fără tensiune.

Senzorul de temperatură atașat se montează la cca 0,4 m după pompă.

Conductorul de comunicare se leagă la modulul de comandă de bază AK 2005S la clema cu
marcajul X2. În cazul în care cazanul este echipat cu modulul MMKT pentru detectarea temperaturii gazelor arse, conectăm conductorul de comunicare la clema modului MMKT cu marcajul BUS.

În cutia de comandă a cazanului se introduce conductorul de comunicare prin orificiul lateral
al capacului superior. Orificiul este crestat pe ambele părți și este protejat cu un dop. După înlăturarea dopului și introducerea conductorului de comunicare, se asigură conductorul împotriva smulgerii, cu un element de reducție din plastic care este o componentă a expanderului.