VIGAS - Cazane ecologice cu gazeificare
Cestn uznanie Racioenergia 2010

Ventil de siguranță

Robinet de golire Honeywell TS 130 3”

Robinet de golire Honeywell TS 130 3”

Ventilul de siguranță împreună cu robinetul de golire Honeywell TS 130 servesc ca protecție a cazanului împotriva supraîncălzirii în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică. În cazul în care există o circulație forțată, se ajunge la decuplarea pompei și astfel la oprirea circulației apei în sistemul central de încălzire. În cazul în care nu aveți asigurată trecerea automată la circulația gravitațională (autocurgere), sau la un consum minim de căldură de 5 kW, se poate ajunge la supraîncălzirea cazanului.

Cazanele VIGAS 60, 80, 100, 18 DP sunt în mod standard echipate cu schimbător de căldură de siguranță pentru răcire. La cazanele VIGAS 25, 40, UD29 schimbătorul de siguranță se montează la cererea clientului pentru o taxă suplimentară. Robinetul de golire

Honeywell TS 130 se furnizează separat pentru o taxă suplimentară.

Pe unul dintre racordurile de intrare de 3” ale cazanului se înșurubează robinetul TS 130 în așa fel, încât robinetul TS 130 să poată închide apa înainte de a intra în cazan. Schimbătorul de căldură de siguranță trebuie să fie fără apă. Celălalt racord trebuie să fie legat la canalizare. Înșurubăm senzorul de temperatură în racordul de 1“, care se află situat pe cazan între cele

două racorduri de 3”.

Indicație: Efectuați montarea robinetului și a senzorului de temperatură înainte de umplerea sistemului de încălzire centrală cu apă.

1. Robinet de golire Honeywell TS 130 ¾”
2. Teacă imersată în cazan cu senzor termic dublu
3. Schimbător de căldură de siguranță
4. Racord de evacuare în canalizare
5. Cazan VIGAS
6. Racord intrare apă rece

Schema de etanșare a țevii de Cu printr-un niplu la corpul cazanului

Schema de etanșare a țevii de Cu printr-un niplu la corpul cazanului

Principul de funcționare

Robinetul de golire este reglat în funcție de temperatura apei de ieșire din cazan. Dacă temperatura apei de ieșire ajunge la 95°C, robinetul se va deschide. Apa de la rețeaua de distribuție de apă absoarbe căldura din cazan și astfel împiedică supraîncălzirea cazanului, respectiv eventuala avariere a cazanului.

Sistemul de protecție a cazanelor este în conformitate cu prevederile standardului STN EN 303/5.